-
Ваш кошик порожній!
Декофеїнізована або просто Декаф – це вид кави, яка пройшла додаткову обробку з метою зменшення вмісту кофеїну в зерні.
Насправді декаф мало чим відрізняється від звичайної кави адже характерний присмак кофеїну повністю вивести з зерна не вдається. Крім того, існує ряд простих тахнік і прийомів, які допомагають виробнику зберегти аромат і смак зерна під час процесу видалення кофеїну.
Вперше кавові зерна позбавили кофеїну у 1820 році в якості простого експерименту. Потім, в 1903 році, за допомогою сольового розчину і бензолу зерно декофеїнізували у комерційних цілях. З того часуу процес екстракції зазнав безліч корисних змін. Зокрема, навчилися обходитись без канцерогенного бензолу та інших токсичних речовин.
Найбільш популярні методи екстракції сьогодні це: Swiss Water, Прямий та Непрямий методи екстракції кофеїну. В основі кожного з них лежить той же принцип, яким ви користуєтеся заварюючи каву вдома. Спочатку зерно обробляють гарячою водою або парою. Так відбувається вимивання левової кількості "бадьорих речовини". Далі, за допомогою різних хімічних з'єднаннь, проводять тонку екстракцію кофеїну.
Наприклад, Lavazza для виробництва Lavazza Dek використовує процес СО2-екстракції. У такому методі, після обробки парою, зерна занурюються у бак з вуглекислим газом під величезним тиском (73-300 атм). Після 10 годин у такому чані, тиск прибирають, весь газ випаровується, а кофеїн видаляють фільтруванням.
Завдяки розвитку технології процес дэкофеїнизації зерна значно здешевився і сьогодні кава без кофеїну є в асортименті кожного великого бренду: як мелена, так і в зреновах. Зустрічається навіть розчинна кава без кофеїну, хоча про високу якість напою говорити складно. Більш того, малі обсмажчики теж впровадили технологію, завдяки чому ви легко можете купити каву в зернах без кофеїну в Києві від локального виробника.
Віримо, що ви знайдете модель, яка буде тішити вас своїм смаком навіть без кофеїну.
Смачних замовлень у нашому інтернет-магазині!