-
Ваш кошик порожній!
Зернова кава – це простий та чесний спосіб спробувати новий сорт каву. Саме зерно найкраще зберігає аромат і смак на всіх етапах його обробки. Воно проносить у собі смак і рабомат напою починаючи зі збору врожаю десь в Ефіопії і закінчуючи обсмаженням в італійському цеху.
Існує базовий поділ на Арабіку і Робусту, відповідно до виду кавових дерев. Виду Арабіка притаманний насичений смак і аромат. На жаль доглядати за такими деревами складніше і врожай вони дають менший, тому вартість зерна вище від виду робусти.
Проте слід розуміти, що купити 100% арабіку – не значить отримати 100% смачну каву. Зазвичай, смак арабіки має помітну кислуватість. Тому, якщо ви поциновувач італійських кавових традицій і гірчинки, варто звернути увагу на бленди арабіки з додаванням робусти, або підшукати більш темну обсмажку.
Кожна країна кавового поясу надає зернам свої самобутні смакові характеристики. Арабіка з Ефіопії жах як відрізняється від Арабіки з Перу. Ці відмінності відбуваються завдяки особливостям клімату і грунту в якому ростуть дерева. Крім того, на смак впливає і спосіб збору, обробки і транспортування врожаю.
Більш того, смак і аромат відрізняються в залежності від сорту кавового дерева. Так само як деякі лілеї пахнуть, а деякі – ні. Все тут залежить від сорту. Ви напевно чули такі назви: Маргоджип, Мока, Жовтий і Червоним Бурбон, Ефіопія Сідамо. Це тому що такі дерева генетично відрізняються і їх зерно має яскраву смакову характеристику. Ціна на моносорти зазвичай вище, ніж на бленди, саме завдяки їх виразному смаку.
Найпростіша градація складається з 3 рівнів обсмажування зерна (світла, середня, темна). При просуванні від світлої обсмажки до темної відбуваються наступні органолептичні зміни:
Звичайно, за такої кількості нюансів спеціалісти використовують більш детальну градацію оцінки з 8 ступенів обсмажки і більше. У нашому інтернет-магазині ви можете відібрати каву по 5 основним ступеням обсмажки. Крім того, ми окремо наголошуємо якщо кава доведена до однієї з трьох вищих темних обсмажок (віденська, французька, італійська). Наприклад, кава італійського обсмажки славиться своїм самобутнім ароматом.
Дуже важливий нюанс при виборі зернової кави для автоматичної кавоварки – її жирність, маслянистість. Занадто "жирне" зерно забиває жорна кавомолки і варочний блок, що призводить до поломки апарату (або частого сервісного обслуговування).
Як це відбувається? Мелена кава липне до всіх механізмів кавоварки або залишає на них жирний "накип". Якщо забивається варочний блок, машині не вистачає тиску аби продавити воду через "таблетку" кави. У супер-автоматах також стоїть сенсор наявності кави. Сенсор сліпне, не фіксує зерно і дає команду "відміна!": у блоку порожньо – нічого варити.
У першу чергу маслянистість залежить від ступеня обсмажки. Чим темніше смажать – тим більше ефірних олій виходить із зерна. Зазвічвй, увагу на це потрібно звертати коли ви обираєте темну або вищу обсмажку.
Перш за все закликаємо вас перевіряти цілісність пакування. Ми оглядаємо кожну пачку перед відправкою, огляньте і ви, перш ніж прийняти її від кур'єра. Адже за кілька днів на свіжому повітрі кавові зерна втрачають третину свого аромату.
Якщо упаковка з пошкодженням – обов'язково заповніть претензію у службі доставки та повідомте нам. Ми відправимо вам нову пачку. Врегулювання проблеми компенсації інтернет-магазин бере на себе з мінімальним втручанням з вашого боку.
Замовити каву в зернах ви завжди можете по телефону або через сайт нашого магазину. Ми гарантуємо якість кожної пачки на вітрині і тримаємо помірні ціни.
Смачних покупок!