-
Ваш кошик порожній!
Мабуть кожен, хто бував в Туреччині хоч раз чув або куштував каву Kurukahveci. Ця кава стала візитівкою Туреччини серед кавоманів. Все завдяки тому, що компанія підходить до виробництва кави як до форми мистецтва, передаючи навички, знання, досвід і тонкощі ремесла від батька до сина і від майстра до учня ось уже понад 100 років.
Почалося все в далекому 1871 році, коли Мехмет Ефенді зайнявся сімейним бізнесом і почав обсмажування кавового зерна. У той час ще не було кавомолок і засновник вручну молов кави в ступах, а потім продавав клієнтам смажену і готову до вживання турецьку каву. Саме завдяки Мехмету Ефенді любителі кави змогли нарешті скинути з себе рутину щоденної обсмажку і незабаром він став відомий як «Курукаввечі Мехмет Ефенді», або Мехмет Ефенді, постачальник смаженої і меленої кави.
Після смерті Мехмета Ефенді в 1931 році сімейний бізнес перейшов до його трьох синiв: Хасану Селахаттін-Бей, Хулуси-Бею і Ахмету Райз-Бей. У 1934 році сім'я офіційно змінила своє прізвище на Kurukahveci. У той же час було налагоджено масове виробництво і поставки за кордон. Так, поступово, турецька кава прийшла на Захід. А кількома роками пізніше з'явився і логотип компанії, який вона з гордістю носить донині.
Сьогодні турецьку каву Kurukahveci експортують у більш ніж 50 країн Європи, Америки, Азії та Австралії. Баночки беруть на подарунки і сувеніри відвідувачі Туреччини аби ще раз зануритися в східну казку і згадати затишну поїздку до Стамбул.