MPR Винний кави в зернах 220г
Кава в зернах Molinari Private Reserve Wine Пройняті Coffee 220 р – унікальна кава настояна на вині, ретельно висушена і вручну обсмажена малими партіями. Вас чекає густий, повнотілий напій насичений ароматом вина, з чорничними смаковими нотками і м'якою кислинкою високогірної арабіки.
Склад
В основі винної кави 100% Арабіки вищого грейду. Бленд зібраний з малих плантацій кавового пояса. Більшість сортів кави відібрані з високогірної арабіки виростає вище 1000 м над рівнем моря, на вулканічному грунті. Ця географія надає каві міцний, густий і глибокий смаковий профіль.
Потім суміш зеленого кавового зерна повторно зволожують до певного процентного вмісту рідини з використанням домашнього червоного вина. Вино для кави створено спеціально під замовлення Молінарі місцевими виноробами з калiфорнiйської долини Напа. Потім зерна ретельної висушують і обсмажують. У результаті виходить (безалкогольна) насичена кава з черничними нотками і дивним винним ароматом.
Обсмажувач
Технологію обсмажки Molinari винайшли спільно із фахівцями з Wild Card Roasters, які живуть по сусідству в Сан-Рафаелі. Обсмажувачі працюють під керівництвом Джона Вівера, який і підбирав оптимальні налаштування для винної кави.
Звернулися до Вiвера не випадково. Джон учень Алфера Піта, легендарного кавового майстра, який свого часу запустив рух свіжої обсмажки в США, культуру спешелтi кави і навчив своїй техніці засновників Starbucks.
Загалом, над обсмаженням винної кави працював фахівець з 39-річним досвідом у галузі, визнаний у світі кавовий дегустатор і ростер.
Спосіб приготування
В автоматичній кавоварці – використовувати середній помол. Якщо ви хочете підкреслити винний смак і зняти кавову інтенсивність – радимо додати вершків.
В турці – слабо розкривається винна складова у смаку, але виходить дуже гідна кава з чарівним ароматом. Дрібний помол. Без цукру. Можна поекспериментувати і попередньо трохи прогріти каву на дні турки перш ніж додавати води.
У френч-пресі – Середній помол, як для фільтра. Закладка 20 грам на 300 мл, 40 грам на 800 мл. Радимо добре промити ситечко преса, особливо якщо до цього використовували ємність для заварювання чаю. Порядок приготування:
- засипати каву, залити до половини гарячою водою (95-92 градуси);
- зцідити зайву воду з пінкою, можна використовувати плунжер (прес);
- долити решту води (плунжер піднятий), щоб покривало рідиною десь половину вже існуючого обсягу гущі;
- почекати 2,5 хвилини і повільно опустити плунжер;
- почекати ще кілька хвилин і розлити пo чашках.
Пакування та Фасовка | |
Вага | 1000 г |
Тип кави | У зернах |
Умови зберігання | У сухому прохолодному місці, без доступу прямих сонячних променів. |
Упаковка | Вакуумний пакети з фольги |
Смак | |
Аромат | Дивовижний аромат червоного домашнього вина, чорниці та виноградного листя. |
Кислинка | За смаком ближче до вина, аніж до кави. Слабка кислотність, ближче до гірчинки з димним відтінком. Невелика гірчинка у післясмаку. |
Тіло | Кава з щільним, густим тілом характерним для темної обсмажки. |
Насиченість | Интенсивный кофе, с продолжительным послевкусием и долгоиграющим дымным ароматом. |
Зерно | |
Ступінь обсмажки | Темна |
Сорт кави | Арабіка |
Кофеин | Середній |
Країна походження зерна | Бразилія |
Країна походження зерна – 2 | Колумбія |
Країна походження зерна – 3 | Перу |
Країна походження зерна – 4 | Эфіопія |
Країна походження зерна – 5 | Танзанія |
Виробник | |
Країна реєстрації бренда | США |
Країна–виробник | США |
Пакування та Фасовка | |
Вага | 1000 г |
Тип кави | У зернах |
Умови зберігання | У сухому прохолодному місці, без доступу прямих сонячних променів. |
Упаковка | Вакуумний пакети з фольги |
Смак | |
Аромат | Дивовижний аромат червоного домашнього вина, чорниці та виноградного листя. |
Кислинка | За смаком ближче до вина, аніж до кави. Слабка кислотність, ближче до гірчинки з димним відтінком. Невелика гірчинка у післясмаку. |
Тіло | Кава з щільним, густим тілом характерним для темної обсмажки. |
Насиченість | Интенсивный кофе, с продолжительным послевкусием и долгоиграющим дымным ароматом. |
Зерно | |
Ступінь обсмажки | Темна |
Сорт кави | Арабіка |
Кофеин | Середній |
Країна походження зерна | Бразилія |
Країна походження зерна – 2 | Колумбія |
Країна походження зерна – 3 | Перу |
Країна походження зерна – 4 | Эфіопія |
Країна походження зерна – 5 | Танзанія |
Виробник | |
Країна реєстрації бренда | США |
Країна–виробник | США |
Molinari Private Reserve (MPR) – торгова марка створена власником Napa Molinari Caffe, Ріком Молінарі, у самісінькому серці виннодільчої долини Напа. MPR з'явився як унікальний експеримент між Ріком і головним обсмажником Wild Card Roasters, Джоном Вівер. Вівер співпрацює з кав'ярнею Молінарі вже багато років, але на цей раз гурме зібралися разом аби поєднати два улюблених напї: каву та вино. Хоча ідея поєднання вина і кави не нова (відомий винороб Роберт Мондаві насолоджувався ранковою кавою з вином), MPR – це перша кавова компанія, яка успішно настоює кавові зерна на вині. Щоб винайти секретну формулу Molinari знадобилося два з половиною роки неперервних експериментів.