Оолонг (улун або бірюзовий чай) у перекладі з китайського означає «чорний дракон». Це особливий вид полуферментованного чаю стоїть посередині між червоним і зеленим чаєм.
Зрілі чайні листки проходять наступні етапи обробки: зав'ялення, скручування, часткова ферментація і сушка.
Як роблять чай улун
Листя розкладають на бамбукових циновках під сонцем для в'янення і зав'ялювання відразу ж після збору.
Щогодини листя перетрушують і старанно розминають. У таких спосіб намагаються не розбити його і не подрібнити. Цю процедуру виконують до тих пір, поки край листя в результаті окислення (ферментації) не стану червоно-бурим, у той самий час листові прожилки і центральна частина листя залишиться зеленою.
Коли бажаний рівень ферментації досягнуто, процес зупиняють і прожарюють улун у гарячому повітрі.
Ступінь ферментації листя залежить від сорту чаю оолонг і складає близько 35-50%.
В результаті улун набуває властивостей червоного чаю, не втрачаючи при цьому якостей зеленого, неферментованого чаю. Тобто ферментований край дає напою колір і аромат, а чисті волокна у середині дають корисні речовини, що містяться в цілісному листі. Така специфічна обробка улунів дала їм ще одну назву напівферментовані чаї.
Заварювання оолонгов – досить делікатний процес. Якщо ферментація становить 25-40%, то умови його заварювання ближче до заварювання зеленого чаю – 2-4 хвилини при температурі води 70-80° С. Сильноферментовані оолонги заварюються трохи довше – 3-5 хвилин.
Оолонг розсипний 100г Maroya Ти Гуань Інь – Це найвідоміший чай улун в Китаї провінції Фуцзянь. Щільно скручений жовто-зелений лист дарує характерний яскраво-жовтий настій з приємними ароматними нотками орхідеї і витонченим солодким смаком....
Оолонг розсипний 100г Maroya Лан Гуі Рен – Знаменитий улун з провінції Фуцзянь з додаванням подрібненого кореня женьшеню і солодки. Підбадьорливий і свіжий настій зі специфічним солодкуватим смаком....
Оолонг розсипний 100г Maroya Молочний оолонг – Tie Guanyin - дуже популярний оолонг з провінції Фуцзянь. Щільно скручений жовто-зелений лист з дуже приємним молочним ароматом дарує яскравий настій з характерним смаком....
Оолонг розсипний 100г Maroya Сезонний оолонг – найпоширеніший улун з провінції Фуцзянь. Настій щільного і м'ясистого чайного аркуша дає чистий жовтий настій з солодким і свіжим ароматом....
Оолонг розсипний 100г Maroya Цитрусовий оолонг – Високоякісний чай оолонг в апельсинової шкірці. Свіжий і насичений настій володіє специфічним смаком c невеликий терпкістю і легким відтінком апельсинової цедри....
Оолонг розсипний 100г Діамантовий Білий Дракон – Дуже популярний китайський чай – оолонг. Його збирають чотири рази протягом року, причому найкращим якістю володіє чай осіннього збору. Зрілий, напівферментований, сильно скручений чайний лист дає найбільш міцний і тонізуючий настій. Заварювати 3-4 хвилини при t води 80°C....
Оолонг розсипний 100г Діамантовий Дракон Да Хун Пао – Дуже популярний китайський чай – оолонг. Його збирають чотири рази протягом року, причому найкращим якістю володіє чай осіннього збору. Зрілий, напівферментований, сильно скручений чайний лист дає найбільш міцний і тонізуючий настій. Заварювати 3-4 хвилини при t води 80°C....
Оолонг розсипний 100г Діамантовий Дракон Джі-джі Данконг – Дуже популярний китайський чай – оолонг. Його збирають чотири рази протягом року, причому найкращим якістю володіє чай осіннього збору. Зрілий, напівферментований, сильно скручений чайний лист дає найбільш міцний і тонізуючий настій. Заварювати 3-4 хвилини при t води 80°C....
Оолонг розсипний 100г Діамантовий Дракон Королівський Ти Гуань Інь – Дуже популярний китайський чай – оолонг. Його збирають чотири рази протягом року, причому найкращим якістю володіє чай осіннього збору. Зрілий, напівферментований, сильно скручений чайний лист дає найбільш міцний і тонізуючий настій. Заварювати 3-4 хвилини при t води 80°C....
Оолонг розсипний 100г Діамантовий Дракон Молочний оолонг – Дуже популярний китайський чай – оолонг. Його збирають чотири рази протягом року, причому найкращим якістю володіє чай осіннього збору. Зрілий, напівферментований, сильно скручений чайний лист дає найбільш міцний і тонізуючий настій. Заварювати 3-4 хвилини при t води 80°C....
Оолонг розсипний в жерстяній банці 100г Діамантовий Дракон Молочний оолонг – Дуже популярний китайський чай – оолонг. Його збирають чотири рази протягом року, причому найкращим якістю володіє чай осіннього збору. Зрілий, напівферментований, сильно скручений чайний лист дає найбільш міцний і тонізуючий настій. Заварювати 3-4 хвилини при t води 80°C....
Оолонг розсипний 100г Діамантовий Дракон Османтус оолонг – Дуже популярний китайський чай – оолонг. Його збирають чотири рази протягом року, причому найкращим якістю володіє чай осіннього збору. Зрілий, напівферментований, сильно скручений чайний лист дає найбільш міцний і тонізуючий настій. Заварювати 3-4 хвилини при t води 80°C....
Оолонг розсипний 100г Діамантовий Дракон Солодкий женшень – Дуже популярний китайський чай – оолонг. Його збирають чотири рази протягом року, причому найкращим якістю володіє чай осіннього збору. Зрілий, напівферментований, сильно скручений чайний лист дає найбільш міцний і тонізуючий настій. Заварювати 3-4 хвилини при t води 80°C....
Оолонг розсипний 100г Діамантовий Дракон Солодкий Фенікс – Дуже популярний китайський чай – оолонг. Його збирають чотири рази протягом року, причому найкращим якістю володіє чай осіннього збору. Зрілий, напівферментований, сильно скручений чайний лист дає найбільш міцний і тонізуючий настій. Заварювати 3-4 хвилини при t води 80°C....
Оолонг розсипний 100г Діамантовий Дракон Тінь місяця – Дуже популярний китайський чай – оолонг. Його збирають чотири рази протягом року, причому найкращим якістю володіє чай осіннього збору. Зрілий, напівферментований, сильно скручений чайний лист дає найбільш міцний і тонізуючий настій. Заварювати 3-4 хвилини при t води 80°C....