-
Ваш кошик порожній!
Пуер (пуер, пу-ер, pu-erh) — це пост-ферментований китайський чай з великого, стиглого чайного листя. При виготовленні пуеру процес ферментації триває значно довше на 70-80%, ніж при виготовленні будь-якого іншого виду чаю.
Первинна ферментація пуеру починається відразу після збирання чайного листя і продовжується під час всіх технологічних процесів: зав'ялювання, скручування і сушіння. Після сушіння процеси природної ферментації майже припиняється.
Після цього майбутній пуер закладають у спеціально вириті ями, зволожують і залишають «на томління». Саме цей прийом і забезпечує вторинну («штучну») ферментацію чаю. Через деякий час чай перетрушують, сушать, сортують і пресують.
Чай має своєрідний смак з сильними земляними тонами. Втім, незважаючи на темно-коричневий, майже чорний колір настою, к ньому немає терпкості і гіркоти, притаманних чорному чаю. У пуері поєднується легкість і повнота смаку, свіжість і сухість, і трохи солодкуватий, не різкий аромат сухофруктів.
Це незвичне поєднання смаків (сухість фруктів + земляні відтінки) призводить до того, що з першого ковтка пуер подобається дуже небагатьом. Цей чай потрібно смакувати декілька разів — і тоді він заграє!
Більш того, багато знавців чаю стверджують, що найбільш яскравий смак цей чай розкриває після 4-5 заварювання.
Пуер – це чай не тільки з надзвичайним смаком, але і з надзвичайними властивостями. Ще з давніх часів китайські лікарі назвали його «ліками від ста хвороб». Пуер дуже корисний для здоров'я, особливо для травлення. Він знижує рівень цукру в крові, стимулює роботу жовчного міхура і печінки (тому не рекомендується пити пуер на голодний шлунок). Володіє бактерицидною властивістю, благотворно впливає на стан шкіри і рухливість суглобів. Це єдиний чай, в якому триває дуже повільна ферментація і з кожним роком зберігання він стає ароматніше і корисніше.