Невелика, але особлива група чаїв, які відрізняються специфічними смаковими і ароматичними властивостями. Червоний чай вважають чи не найбільш запашним з усіх чаїв.
Іноді європейці називають «червоним» напівферментовані улуни або стверджують, що червоний чай дорівнює чорному. Між тим це абсолютно самостійний вид з великою кількістю бруньо, які під час ферментації беруть золотистий відтінок.
Технологія приготування червоного чаю складна. Вона включає наступні етапи: підсушування, розм'якшення, скручування, ферментація, обробка парою.
Як роблять червоний чай
Чайний лист скручують спеціальними машинами або вручну. Під час цієї процедури лист сильно стискається, мнеться і пускає сік, який при сушінні підсилює аромат чаю.
Завдяки спеціальному процесу ферментації проявляється характерний чайний аромат з фруктовими або квітковими відтінками. Дуже важливо вчасно зупинити ферментацію і зафіксувати чай на потрібній стадії.
Чайний лист, який досяг 50-70% ферментації, обробляють гарячим пором, а деякі види червоного чаю просмажують на відкритому вогні.
При заварюванні червоного чаю температура води повинна бути вище, ніж для зеленого - близько 90°C. Крім того, червоний чай дуже чутливий до перенастоювання. Час запарювання для цього виду чаю - не більше 7 хвилин.
Якщо листя буде залишатись у воді довше, чай втратить аромат, а натомість дасть неприємний присмак. Колір настою може коливатися від червоно-помаранчевого до рубінового. Смак чаю яскравий з характерною легкою терпкістю і відтінками сухофруктів.
Зелений чай розсипний 100г Діамантовий Дракон Голден сільвер – Велика кількість цілісних золотистих нирок надають напою надзвичайний аромат – повний і насичений, з відтінком квіткового меду. Смак багатий, солодкуватий, епітет «оксамитовий» – як раз для цього чаю. Рідкісний випадок бездоганного чайного букета. Настій прозорий, золотисто-коньячного к...
Зелений чай розсипний 100г Діамантовий Дракон Дянь Хун Конф – Для приготування цього знаменитого червоного чаю з провінції Yunnan бруньки і листя з крупнолистних чайних дерев добре скручують і ферментують. Напій володіє витонченим ароматом, з яскраво вираженою чайним букетом. Смак напою оксамитовий, з відтінком чорносливу і пряними нотами. Заварюва...
Зелений чай розсипний 100г Діамантовий Дракон Дянь Хун – Високоякісний червоний чай, виготовлений з найніжніших нирок і молодих чайного листя, вирощених в провінції Yunnan. Чай має впізнаваним характерним і тонким ароматом сухофруктів, особливо відчутним при заварюванні. Присутній ледь уловима запах і солодкуватий присмак. Колір настою – інтенсивни...
Зелений чай розсипний 100г Діамантовий Дракон Золота мавпа – Знаменитий чай високогірній провінції Fujian. Виготовлений з молодих ферментованих листочків і великої кількості частково ферментованих чайних. Дуже яскравий і насичений настій золотисто-коньячного кольору володіє повним чайним ароматом з тонкими пахощами сухофруктів....
Зелений чай розсипний 100г Діамантовий Дракон Золота перлина – Відомий і шанований сорт китайського чаю, увібрав в себе свіжість зеленого чаю, насиченість червоного і запашний аромат квітів. Для його приготування беруться тільки самі ніжні бруньки і молоді листочки. Напій дарує міцний і тонізуючий настій з оксамитовим чайним смаком і солодкуватим а...
Зелений чай розсипний 100г Діамантовий Дракон Золота спіраль – Вишуканий і делікатесний червоний чай з великим вмістом тіпсів. Молодий листочок і чайну нирку зав'ялюють, скручують в щільний завиток і частково ферментують. Напій має золотисто-янтарний колір і володіє дуже приємним, м'яким смаком з довгим бархатистим смаком....
Зелений чай розсипний 100г Діамантовий Золотий Дракон маофенг – Знаменита марка китайського червоного чаю з великою кількістю тіпсів. Він має властивості як чорного, так і зеленого чаю. Напій володіє особливою міцністю настою, виразним ароматом, смаком з фруктовими тонами. Заварювати 5 хвилин при t води 95°C....
Зелений чай розсипний 100г Діамантовий Дракон Сонце Китаю – У великий, красивий "квітка" пов'язані нирки, покриті сріблястим пушком, які під час ферментації придбали золотисто-жовтий колір і червоно-коричневі ферментовані листочки. Неперевершений напій, який поєднує в собі тонізуючі властивості і цілющу силу. Заварювати 4-5 хвилин при t води 80°C....
Зелений чай розсипний 100г Діамантовий Дракон Червона вежа – наймолодші, напівферментовані чайні бруньки зв'язані у формі пагоди. При заварюванні дає дуже ароматний і насичений напій інтенсивного золотисто-коричневого кольору. Чай міцний, але не терпкий, з яскравими фруктовими тонами і тривалим солодкуватим присмаком. Заварювати 5-6 хвилин при t во...
Зелений чай розсипний 100г Діамантовий Дракон Червоний дракон – Напіврозпустилися міцні нирки мідного кольору, вкриті сріблястим пушком, піддають тривалої 72-х годинної обробці. Це особлива ферментація, що досягає 10-15%. Настій виходить з золотисто-оливковим відтінком і тонким вишуканим смаком. Заварювати 2-3 хвилини при t води 95°C....