-
Ваш кошик порожній!
Арабіка за правом вважається найароматнішим та найсмачнішим видом кавового зерна. Звісно, на кожне правило знайдеться кілька винятків: багато що залежить від сорту, якості і обсмажки зерна. Можна сказати зо вид ліберіка ароматніший, або зауважити про кавові переваги ексцельси, але у переважній більшости випадків баланс на стороні арабіки.
Головні якості, завдяки яким так високо поціновують цей вид кави – це різноманітність смакової палітри, м'якість смаку і насичений аромат.
Крім сильних якостей, зерна арабіки мають і свої недоліки:
Важливо: Якщо ви звикли до густого та щільного італійського еспрессо – варто звертати увагу і на якісні бленд кави з невеликим домішком робусти.
Деякі стверджують, що у мелену арабіку непомітно домішують робусту, адже в малих кількостях її не помітно на смак. Дурниці! Такий фокус зустрічається дуже рідко серед дешевих брендів, та зовсім не притаманий великим гравцям.
Наостанок зауважимо, що ціна чистої зерновий арабіки зазвичай лише трохи вища за якісну робусту. Різниця у цінах залежить від складності культивації. Дерева арабіки починають плодоносити у середньому на 1-2 роки пізніше, живучість дерева нижче, слабкість до шкідників вища.
Однак, з точки зору кавомана, саме цей вид має необхідну різноманітність гідних варіантів для експериментів. Тому продовжуйте відкривати нові сорта і насолоджуватися самобутнім смаком кави. А доставку по Україні можете залишити на нас!