-
Ваш кошик порожній!
Не всі баночки меленої кави зробелні однаковими. Точніше, приготування кави по-турецьки можна із усіх видів, але не всяк вийде таким смачним, У першу чергу через різномаїття сортів кави, які використовують у бленді. По-друге, через технічні характеристиками, а саме: ступінь помолу кави.
Зазвичай, турки не видають точне співвідношення робусти та арабіки у бленді. У кожного своя рецептура. З цього приводу можемо сказати тільки те, що в популярних блендах присутні до 20% Робусти.
Сорти кави турецькі обсмажувачі теж приховують, як і процес обсмажки. Втім так роблять усі імениті виробники: французи, італійці і навіть німці. Тому при виборі доводиться покладатися на ім'я бренду.
Тим не менш, існує ряд сортів з яких ви можете самі змішати непоганий бленд для кави по-турецьки. За основу візьміть нейтральну Бразилію Сантос. Можна змішати її з Ефіопія Сідамо.
Наприклад, Nisan Agca, переможець 2016 та 2017 рр на Турецькому Чемпіонаті Бариста, рекомендує брати африканську каву, особливо ефіопську кава натуральна обробки. Дорожчі турецькі бренди використовують також кавові зерна Коста-Ріка Tarrazu, або навіть Колумбію
Далі, якщо під рукою є хороша Робуса, додайте 10-20%, якщо якісної немає – використовуйте чисту арабіку. Пам'ятайте, кава по-турецьки – це спосіб приготування, а не просто зерна певного виду.
Хочете взяти турецьку каву на пробу або подарунок, безпрограшний варіант – купити Kurukahveci Mehmet Efendi. Найвідоміший кавовий бренд Туреччини з незмінно високою якістю і неповторним смаком.
Якщо ви хочете зварити автентичну турецьку каву, слід приділити особливу увагу помолу. Тому що саме ступінь помолу має визначальну роль у приготування кави.
Помол повинен бути найдрібнішим, "в пил", це дуже важливо.
Дрібна фракція дозволяє екстрагувати каву за малий проміжок часу. За рецептом, заварювання кави по-турецьки має вкластися у проміжок часу відведений ДО закипання води у турці. Кип'ятити кави ні в якому разі не можна, це відразу зіпсує напій.
Ви напевно спостерігали як турку знімають і ставлять на вогонь по кілька разів. Це роблять для максимального насичення напою кавовим смаком при цьому не доводячі його до кипіння. Якщо взяти середній помол, вам довелося б знімати і ставити каву на вогонь по 4 рази.
До того ж, деякі варіації пиготування кави по-турецьки передбачають створення у чашці своєрідної густої субстанції зі суспензією з меленої кави, яка більш тягуча і бархатиста.
Докладно про те, як варити каву в турці читайте в цій статті.
З'ясувавши чому потрібен дрібний помол, тепер можна розібрати те, як його зробити, і чи можна так змолоти вдома?
Складність подрібнення кави "в пил" полягає відразу у двох моментах:
Зважаючи на це ми рекомендуємо або знайти професійну кавомолку, або купити вже мелену каву для турки. У такому разі всю роботу зроблять за вас десь у районі Гранд-базару в Стамбулі.
Купити смачну турецьку каву в Києві ви можете у нашому магазині BENGUSTA. Ми підготували невелику, але дуже запашну серію моделей, яка підходить для приготування цього чудового напою.
Смачних покупок!